Slideshow Image
Slideshow Image

Top 5 najboljih koktela koje morate probati

Top 5 najboljih koktela u izlascima

Predlažemo Vam top 5 najboljih koktela po našem izboru.

1. Cosmopolitan
Ukoliko se bavite modelingom ovo je Vaše novo omiljeno piće. Ovaj koktel je veoma popularan među kreatorima i manekenkama. Glavni magični sastojak je vodka koja u kombinaciji sa likerom od citrusnog voća daje fantastičan ukus. Poreklo vodi iz Amerike sa kraja osamdesetih godina prošloga veka. Njegova popularnost je izbila na svim svetskim šankovima nakon emitovanja serije "Seks i grad".

Cosmopolitan koktel

2. Mojito
Pravo osveženje u letnjim danima nam stiže direktno sa Kube. O čemu se radi? Pa naravo o Mojito koktelu. Omiljenom piću Ernesta Hemingveja. Piće koje je verovatno zaslužno za sva njegova umetnička dela.
Glavni sastojci Mojita su rum, nana, šećer, limeta i soda.

Mojito koktel

3. Mai Tai
Možda Vas ovaj naziv koktela asocira na neku borilačku veštinu sa dalekog istoka. Ali zapravo, njegovo poreklo vodi sa potpuno drugog kraja planete. Poreklo vodi iz Ouklandua iz savezne države Kalifornije. Legenda kaže da ga je okrio jedan vlasnik restorana koji je želeo da iznenadi goste nečim zaista posebnim. I uspeo je u tome! Prvi koji ga je probao bio je jedan gost sa Tahitija.

Mai Tai

4. WHITE RUSSIAN
Beli rus je pravi slatkiš među koktelima. Ukoliko volite slatkiše i ljubitelj ste slatkog ukusa, onda je ovo prava poslastica za Vaše čulo ukusa.
Njegovo poreklo vodi, verovali ili ne, iz Prvog svetskog rata, kada su vojnicima umesto slatkiša davali ovo piće, u koje se stavljala kafa i mleko.
Where's my coctail lebowski?
Njegovu popularnost je podigao i kultni film "Big Lebowski" gde istoimeni glavni lik ispija svoje omiljeno piće u svakoj sceni sa cuganjem.

White RUSSIAN koktel

5. Long Island Iced Tea
Za kraj jedan boom od koktela. Imena slatkog, ali ukusa jakog. Poreklo vodi sa Long Islanda osamdesetih godina prošloga veka.
Možda deluje kao običan dečiji sokić, ali izled često zna da prevari.
Pravi se od četiri musketara među jakim alkoholnim pićima, a to su vodka, tekila, rum i džin.

Long Island koktel

Klubovi Beograd